Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

MILAB behaalt ISO 17025 accreditatie

MILAB heeft officieel de RVA accreditatie behaald. Na een bezoek van de Raad voor Accreditatie en een uitgebreide audit mag MILAB zich met trots een EN ISO/IEC 17025:2017 geaccrediteerde organisatie noemen (L681). 

Accreditatie

Accrediteren betekent letterlijk: vertrouwen geven. Om een accreditatie te ontvangen wordt het gehele kwaliteitssysteem beoordeeld door de RvA. De RvA kijkt daarbij naar de deskundigheid, onpartijdigheid en onafhankelijkheid van de organisatie. Zo ontstaat er een keten van vertrouwen.

Raad van Accreditatie

De RvA accrediteert conformiteit beoordelende organisaties, zoals laboratoria en certificatie-instellingen. Zodat het vertrouwen in de kwaliteit van producten en diensten ook echt gerechtvaardigd is. De RvA controleert of er wordt voldaan aan de Europese (EN) en internationale (ISO) normen.

MILAB

Voor MILAB betekent dit dat de analyses vanaf nu in ons eigen laboratorium onder accreditatie uitgevoerd worden. Hiermee kunnen processen sneller verlopen en kunnen we de opdrachtgever nog beter van dienst zijn. MILAB creëert hiermee een meerwaarde voor de opdrachtgever. Maar de accreditatie verandert niks aan het karakter van MILAB; kleinschalig, laagdrempelig en klantgericht!

MILAB en alle betrokkenen zijn natuurlijk erg trots op dit behaalde resultaat. Het is een bewijs van de deskundigheid van de medewerkers en de kwaliteit die ze leveren.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of over MILAB? Kijk op milab.nl of neem contact op met Erik Bevers via Erik@milab.nl of 073 – 303 41 79.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?